Хотел отваря врати след 30 години строителство?

Годината е 1987. Започва строителство на хотел, който трябва да бъде най-високият в света. 330 метра, 105 етажа, пирамидална форма, казина, нощни клубове. Очаква се сградата да бъде седмият по височина небостъргач на планетата…

Вече сме 2017 година, и според наблюдатели има шанс хотел Ryugyong в Северна Корея да започне да посреща първите си гости, забелязва се раздвижване, твърди Индипендънт.

Докато се строи сградата тя получава и прякора си „Hotel of Doom“, който днес все пак държи един световен рекорд – най-високата необитаема сграда в света. А всичко започва толкова добре – през 1987 година лично вождът Ким Ир Сен – дядо на Кем Чен Ун, дава съгласие за строителството.

Плановете са хотелът да отвори врати още през 1989 година, но икономическата криза, и последващото рухване на СССР, осуетяват плановете. По-късно всичко сякаш се възражда, като е целта е хотелът да е готов до 2012 година, когато се навършват 100 години от рождението на великия вожд Ким Ир Сен, но и този път нещата не се случват по план.

През зимата на 2016 година надеждите се възродиха, защото местни жители са видели светлини в сградата за първи път от много години. Сега пък наоколо са се появили пропагандни надписи, което може би е знак, че хотелът най-накрая ще отвори.

Според Индипендънт, строителството е излязло 470 милиона паунда.

Check Also

„Магията на Рила планина” ще привлича туристи в планината

Фестивалът за български фолклор “Магията на Рила планина” ще привлича туристи през лятото в планината. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.