Breaking News

Чадърите и шезлонгите по плажа вече между 2 и 4 лева

Въвежда се базисна цена на чадърите и шезлонгите на българските плажове – 2, 3 и 4 лева. Изискването ще бъде заложено във всички процедури за отдаване на концесия на морски плажове, които предстои да бъдат обявени и ще действа още от следващия летен сезон. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

По този начин ще се отчете спецификата на плажовете като ще се намалят цените на плажните принадлежности и ще се насърчат предлагането на допълнителни услуги, допълни министърът.

Според Ангелкова се залага 40% тежест за предлаганата цена за един брой чадър и шезлонг при кандидатстване за отдаване на даден плаж на концесия, като във всички формули се определят базисна цена за 1 брой чадър и 1 брой шезлонг.

Цената ще варира в зависимост от спецификата на плажа и близостта и наличието на леглова база в населеното място, до което се намират. За плажове разположени до населени места под 10 00 души, цената ще е до 2 лева, в такива с над 10 000 души – 3 лева., а при националните курорти – 4 лева.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.