Чужди журналисти ще пишат за туристическа дестинация България

Над 420 чужди журналисти ще посетят България, като част от туристическите турове, които Министерството на туризма организира за тях, научи bg-turist.com.

Целта е журналистите, които работят в престижни издания, да запознаят своите сънародници с красотите на България.

Туровете са общо 60 и ще включат представители на водещи медии от над 50 важни за страната ни пазари. Сред тях са Великобритания, Ирландия, Франция, Скандинавските държави, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Германия, Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Италия, Испания, Португалия, Румъния, Турция, Гърция , Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Сърбия, Китай, Япония, Индия, Израел, и др. Данните на официалната статистика показват, че за миналата година от всички тях в България са били над 6,5 млн. чуждестранни туристи.

Всеки от туровете е съобразен със спецификата на търсенето от съответния пазар, като ще бъде представено многообразието на страната ни. Сред водещите акценти в обиколките ще бъдат осемте културно-исторически дестинации, които Министерството на туризма разработи.

Тематичните пътувания ще позволят на медиите да се запознаят с многобройните исторически и културни паметници по нашите земи, с българските архитектура, занаяти и обичаи, да посетят както големите ни морски и зимни курорти, така и малки населени места с развит еко- и селски туризъм.

Вчера бе обявена и обществената поръчка, за организиране на туровете.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.