Българската баница е едно от изкушенията за белгийските туристи. Снимка: Готвачбг

Чужди медии зоват туристите задължително да опитат българската баница

Традиционната баница е едно от нещата, които белгийските туристи задължително трябва да опитат по време на почивката си в България. Това препоръчва на своите сънародници водещ белгийски всекидневник, в статия представяща 15 идеи за срещи със световната кухня.

Българската баница се приготвя по различни начини и според региона може да бъде с яйца и сирене, но също с ориз, лук, тиква, зеле, спанак, месо, пише още изданието. Според вестника, част от удоволствието да се пътува по света е свързано със запознанството с местната кухня, архитектура, гледките и хората.

България се превръща в едно от най-предпочитаните места за туризъм за белгийците това лято заради проблемите в държавите от Северна Африка, Гърция и Турция, съобщиха в началото на месеца белгийски медии, цитирани от БТА.

Страната ни представлява за белгийския туристически пазар място, което е познато с европейската си принадлежност, политическата стабилност, липсата на заплаха от атентати и ниските цени. Белгийците, които избират България, са тези, които досега са купували почивки в Тунис.

Преди месец един водещ всекидневник в Белгия представи осемте най-привлекателни места, чрез които туристите да открият Източна Европа. България бе представена в класацията с Пловдив, който е Европейска столица на културата за 2019 година и е възприеман, като най-стария град в Европа.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.