Чужди туроператори искат да повишим качеството на туристическия си продукт

Очакваме усилия от българския бранш за повишаване качеството на предлагания туристически продукт. Това заявиха от ръководството на един от най-големите туроператори по света TUI, по време на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Днес тя разговаря с Оливър Дюрщук, главен изпълнителен директор на ТUI-Германия, Флориан Флайшер, директор на „Продукция и търговия“, Елке Янсен, референт „Управление на качеството“ и Сийм Хартенек, референт „Хотелски концепции“.

Ангелкова ги информира, че вече се работи за справяне с един от основните проблеми в сектора, свързан с кадровото обезпечаване, като предстои и създаването на междуведомствен съвет, който да предложи дългосрочни мерки за преодоляването му.

Министерството на туризма е в постоянен контакт и с Комисията за защита на потребителите и подготвя законови промени, които да завишат контролните му функции, като всичко това също цели повишаване на качеството на туристическия продукт.

Като цяло тенденцията е за намаляване на нарушенията на туристическия бизнес, което показва, че той е амбициран да предлага качествени услуги, каза Николина Ангелкова.

По време на срещата стана ясно още, че се очаква 35% увеличение на чартърните полети за сезон Лято – 2016 година от страни, на които оперира ТUI-Централна Европа (Германия, Австрия, Полша и Швейцария).

Туристите от тези пазари ще нараснат близо два пъти през следващия летен сезон, като от 80 000 ще достигнат около 130 000. Вече се водят предварителни разговори и с групата на TUI за Великобритания, Холандия, Белгия и скандинавските държави, откъдето също се очаква увеличение на полетите.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.