Breaking News

Чужди туроператори искат да повишим качеството на туристическия си продукт

Очакваме усилия от българския бранш за повишаване качеството на предлагания туристически продукт. Това заявиха от ръководството на един от най-големите туроператори по света TUI, по време на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова.

Днес тя разговаря с Оливър Дюрщук, главен изпълнителен директор на ТUI-Германия, Флориан Флайшер, директор на „Продукция и търговия“, Елке Янсен, референт „Управление на качеството“ и Сийм Хартенек, референт „Хотелски концепции“.

Ангелкова ги информира, че вече се работи за справяне с един от основните проблеми в сектора, свързан с кадровото обезпечаване, като предстои и създаването на междуведомствен съвет, който да предложи дългосрочни мерки за преодоляването му.

Министерството на туризма е в постоянен контакт и с Комисията за защита на потребителите и подготвя законови промени, които да завишат контролните му функции, като всичко това също цели повишаване на качеството на туристическия продукт.

Като цяло тенденцията е за намаляване на нарушенията на туристическия бизнес, което показва, че той е амбициран да предлага качествени услуги, каза Николина Ангелкова.

По време на срещата стана ясно още, че се очаква 35% увеличение на чартърните полети за сезон Лято – 2016 година от страни, на които оперира ТUI-Централна Европа (Германия, Австрия, Полша и Швейцария).

Туристите от тези пазари ще нараснат близо два пъти през следващия летен сезон, като от 80 000 ще достигнат около 130 000. Вече се водят предварителни разговори и с групата на TUI за Великобритания, Холандия, Белгия и скандинавските държави, откъдето също се очаква увеличение на полетите.

Check Also

Ледена пързалка на…Малдивите

Малдивите са екзотична туристическа дестинация – чисти океански води, златни пясъци, палми, слънце и спокойствие. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *