Breaking News

Ще изместят ли роботите човека в туризма?

Високите технологии навлизат масово в почти всички сфери на живота. Туризмът също е една от световните индустрии, които се интересуват от това.

Според експерти, след време много от длъжностите в обозримо бъдеще биха могли успешно да се изпълняват от роботи.

В кухнята

Смята се, че е възможно роботи-кулинари да работят в кухните на хотели и ресторанти. Няма да им се поверяват сложни операции, нито приготвяне на ястия, казват експертите. Машините няма да претендират за звезди Мишлен, но на първо време ще се справят с монотонната работа.

Келнери

Келнер-робот, вече не звучи толкова екзотично. В Китай има заведения, които разчитат на роботите, за да сервират на клиенти. Машините са способни да приемат поръчките, да ги доставят, и дори да изчисляват сметките.

Румсървиз

Роботите съвсем спокойно ще могат да се справят с услугите на румсървиза, като не е сигурно дали ще бъдат толкова активни в искането на бакшиш :) Робот с вратовръзка вече изпълнява дребни задачи в американски хотел, и засега няма оплаквания от него.

Мнозна са на мнение, че роботите биха се справили добре и със задачите по почистването на хотелските стаи. По-смелите технолози мислят и за роботи зад рецепцията.

Забавление

Подходящо програмирани, роботите могат да забавляват идеално туристи, гости, клиентите и когото се сетите още. Наскоро писахме за робота на летището в Глазгоу, Шотландия, който е една от най-големите атракции на аеропорта и помага на туристите по-леко и без нерви да чакат полета си.

Роботите проникнаха дори в будитски храмове, където работят като монаси и също забавляват гостите.

За момента е сигурно едно, казват шегаджии, поне туристите в скоро време няма да са роботи :)

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.