Breaking News
Еко корабът ще разчита на вятъра, за да превозва туристи от Европа до САЩ. Снимки: VoyageVert

Ще пътуваме ли с еко кораб от Европа до САЩ за 10 дни?

От Саутхямптън до Бостън с платноход за 10 дни, на цена от 2000 паунда. Това предлага британската компания VoyageVert, като еко алтернатива на ежедневните полети между Европа и САЩ.

Всичко все още е проект, но от фирмата са амбицирани да реализират плановете си, така че след време „фериботът“ им, задвижван от вятър, да превозва до 200 туристи на борда си. Компанията, която до момента се издържа само с доброволни дарения, вече си е осигурила състезателен катамаран, който да превърне в пилотен кораб за първото плаване.

voi2

При реализирани икономии за строежа на плавателните съдове е възможно еднопосочният билет да падне и до 1000 паунда. Първият плавателен съд ще бъде за около 26 пасажери и трябва да е на вода през 2018 година, надяват се от VoyageVert.

Те не спират да работят и с друга компания, която може да им построи плавателен съд за 200 души. VoyageVert се надяват техният транспорт да има бъдеще и по този начин да се намалят вредните газове в атмосферата, отделяни от ежедневните самолетни пътувания между Европа и САЩ.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.