Ще си сътрудничим с Испания в туризма

България и Испания ще си сътрудничат в областта на туризма. Това стана ясно след срещата на министър Николина Ангелкова с испанския й колега Хосе Мануел Сория Лопес.

Испания има добре застъпено обучение на кадрите по туризъм във висшето образование, а специализираната организация „Сахетур“ отговаря за тези дейности.

Министрите се договориха нейни представители да посетят България и да подпомогнат страната ни при разработването на специализирани програми за обучение.

Услугите в сектора формират до 90% от качеството на туристическия продукт и е много важно да има здрава връзка между обучението и бизнеса, каза Ангелкова. Тя и колегата й се обединиха около мнението, че бъдещето в маркетинга принадлежи на дигитализацията, но силно влияние в рекламата оказват и известните личности. Като пример за това бе обсъдена активната роля на Антонио Бандерас в популяризирането на страната ни.

Възможностите за привличане на повече туристи от Испания и по-активната работа с туроператорите бяха обсъдени на среща на министър Ангелкова с Рафаел Гайего, председател на Конференцията на туроператорите в Испания.

Това е най-голямата организация с такава насоченост в страната, в която участват над 2500 агенции, реализиращи над 6 млн. продажби годишно.

По време на срещата бе договорено представители на организацията да участват в туровете в България, които Министерството на туризма подготвя за чуждестранни специалисти и медии. Испанските туристи, посещаващи България, се интересуват основно от културно-исторически забележителности, познавателни обиколки из страната, балнео- и спа процедури.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.