Breaking News

Южното Черноморие става целогодишна туристическа дестинация

Южното Черноморие да се превърне в целогодишна дестинация за туристите. За това ще работят местната власт, държавата и туристическия бизнес в района, стана ясно по време на срещата на служебния министър на туризма Стела Балтова с бранша в Бургас.

Ще бъде създаден регионален фонд за развитие на въздушните връзки, който е предложен като обединение между „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и четирите най-големи общини в региона – Бургас, Несебър, Поморие и Созопол.

Целта на фонда е стимулиране на трафика през неактивния летателен сезон (октомври – май) и привличането на повече нискотарифни авиокомпании.

По този начин ще бъдат привлечени туристи за краткосрочни пътувания.

Топ 5 дестинации на бургаското летище са Москва (Русия), Тел Авив (Израел), Лондон (Великобритания), Прага (Чехия), Санкт Петербург (Русия).

През миналия летен сезон 13 нови авиокомпании са изпълнявали полети от и до летище Бургас. В лятното разписание бяха включени 19 нови дестинации в Русия, Полша, Германия, Белгия, Австрия, Гърция, Италия.Засега само една нискотарифна авиокомпания изпълнява полети между Бургас и Лондон три пъти седмично.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.