10 туристически дестинации, където ще ви оберат. България не е сред тях!

Има места по света, където не един турист е бил ограбван. Популярният сайт Trip Advisor състави списък с топ 10 на градовете, в които е най-вероятно да ви оберат.

България може да се гордее, че не попада в списъка.

Ето къде е опасно:

– Барселона , Испания – там грабежите се практикуват като спорт. Над 7,5 млн. туристи са посетили Барселона през 2014 г., според данни на „Barcelona Turisme”. Лас Рамблас, известната пешеходна улица и популярна туристическа атракция е мястото, на което трябва да бъдете особено внимателни.

– Рим, Италия – пълен с исторически забележителности и културни горещи точки, Рим привлича милиони туристи всяка година. За съжаление, докато се снимате пред Колизеума може да останете без телефон, фотоапарат или портфейл.

– Прага, Чехия – тълпи от хора по тесните калдъръмени улички всяка година остават без ценните си вещи.

– Мадрид, Испания – вторият испанския град в списъка. Мадрид е бързо развиващ се и забързан град. Почти всяко място в испанската столица се свързва с повишен риск от джебчии.

– Париж, Франция – най-уязвими сте около Айфеловата кула, Лувъра и метрото.

– Флоренция, Италия – ако се взирате дълго време в скулптурата на Давид на Микеланджело, шансовете да остане без портмоне са огромни.

– Буенос Айрес, Аржентина – тук използват специален номер, известен като „номерът с горчицата”. Опитните джебчии ви нацапват с малко горчица по рамото, за да изглежда сякаш е птича работа, а непознат приятелски глас предлага да ви почисти. Дръжте внимателно чантата си, за да избегнете опасността да останете без телефон.

– Амстердам, Холандия – градът е известен като спокоен и приятелски , но това не означава, че сте в безопасност.

– Атина, Гърция – гръцката столица е пълна с открити паметници и забележителности, което означава много малко сигурност в най-натоварените места.

– Ханой, Виетнам – старата част на града е изпълнен с исторически паметници и завладяваща архитектура, удобна за джебчиите и опасна за разсеяните туристи.

Източник: Агенция БГНЕС

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.