190 милиона души гледали рекламните клипове на България

До 190 милиона души са достигнали клиповете на България, които я рекламират като културна и историческа дестинация. Това показва междинният отчет на екипа за изпълнение, научи bg-turist.com.

Клиповете, които се излъчват по Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel, са с продължителност 30 секунди и са в два варианта – един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм.

Видеата са на немски, френски, английски, руски, испански и български език. Клиповете са излъчвани в праймтайма на телевизиите, вечер и в сутрешните емисии.

Сред резултатите от рекламната кампания е и избирането на страната ни на първо място сред най-желаните дестинации за туризъм в Европа за зрителите на Discovery Channel, разкри Ани Хараламбиева от Министерството на туризма.

Екип на Euronews е посетил страната ни в края на август, за да заснеме репортаж за фестивала „Аполония“. Eurosport пък е заснел пет репортажа (Sport Trips) за възможностите за практикуване на различни спортове у нас.

От National Geographic работят по производството на клип с тематична насоченост към природните забележителности, с които страната ни разполага, които също ще бъдат излъчени в рамките на кампанията.

Check Also

Министерството на туризма заличава 118 туроператори

Процедура по прекратяване на регистрация и заличаване към 118 туроператорски фирми е предприело Министерството на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *