40 отбора на първото за България Red Bull Flugtag шоу

40 отбора ще участват на първото за България Red Bull Flugtag шоу, което ще се проведе тази събота на пристанището във Варна.

Точно в 10 часа започва изложбата на странните летателни апарати. Причудливите машини ще бъдат разположени зад рампата за скокове. В 11.30 часа започва и самото шоу, при което участниците ще трябва да се задържат максимално дълго във въздуха и да преодолеят известно разстояние.

Рекордът тук е поставен през 2013 година, когато са прелетени 78.64 метра. Рекордът за най-много публика пък е поставен в Лондон, когато през 2003 година Red Bull Flugtag събира над 350 000 души. Състезанията са като магнит за туристите.

Водещи на варненското шоу ще бъдат Димитър Рачков, Ненчо Балабанов и Алекс Раева.

Освен самоделните летателни апарати, публиката ще види и рядко срещани високоскоростни изтребители в авиошоу от пилотите на Flying Bulls, Чехия. В следобедните часове, арко-пилотът, официален атлет на Red Bull в България и носител на няколко рекорда в дисциплината си Веселин Овчаров, ще направи безмоторен зрелищен полет с крилото си над главите на всички присъстващи.

Сред атрактивните участници в шоуто са, Титаник, Ламята Спаска, Бебешка количка, Вита баница с кънки, Змей и Дракон, Пирамида-катапулт.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.