Търси

Как да работим

Вашият потребителски профил

След регистрация, когато влезете със своето име и парола, можете да зададете адрес на потребителския си профил. Той ще е достъпен на адрес http://bulgariantourist.com/иван, където иван е някакво име на адреса, който сте задали. Тук може да пишете каквото пожелаете, на кирилица или латиница. Важното е все още някой да не го е запазил за себе си. Това се превръща в личното ви място на сайта. Всички качени материали, разкази, фотогалерии, места и т.н. ще бъдат оттук нататък като подадрес на вашият профил.

Добавяне на обекти

Предлагате някаква услуга или място – обект, за отдих и развлечения? Добавете ги безплатно на картата на портала Български турист. Нека всички видят и разберат къде се намирате!

КАК ДА ДОБАВЯ ОБЕКТ?

Най-лесно е да използвате директната форма от основната лента: Добави -> Добави обект. Въведете данните за обекта/услугата и натиснете бутона регистрирай.

Другият начин да добавите обект/услуга е от вашия профил. За целта е необходимо да си направите потребителска регистрация в портала. Да създадете свой личен профил. След като влезете в сайта със своето име и парола отидете на меню Профил, след което, от падащото меню, изберете Моите обекти -> добави. Въведете данните за обекта/услугата във формата, която ще се появи, укажете на картата, след което натиснете бутона Save (Запиши). След преглед от администратор обектът/услугата ще се появи (ще стане видим) на картата на портала.

ПОЛЕЗНИТЕ И НЕОБХОДИМИ ОБЕКТИ. ПОМОГНИ НА ДРУГИТЕ!

Всеки има необходимост от т.нар. полезни обекти – болници, спешни центрове, медицински центрове, полиция, пожарна, поща. И в повечето случаи дори не предполага кога ще му се наложи прибегне до услугите им. Представете си, че сте в непознат град или село. Не знаете къде се намират тези обекти и няма кой да попитате. Направете добро и помогнете на другите да ги открият. Добавете тези, които се намират на територията на населеното място където живеете, в картата на портала Български турист. За целта използвайте посочените по-горе начини.

Добавяне на материали

Посетили сте обект или място, което Ви е впечатлило силно? И искате да разкажете за него, както и да споделите снимките си оттам? Направете го тук, в туристическия портал Български турист.

В САЙТА НЯМА ПУБЛИКУВАНО НИЩО ЗА ИНТЕРЕСНО МЯСТО ИЛИ ОБЕКТ, КОЙТО СТЕ ПОСЕТИЛИ?

Каква по-подходяща причина вие да сте този, който ще го направи. Покажете на останалите това, което сте видели. Помогнете им да открият красотата му. Популяризирайте го. Нека, чрез вашите думи и снимки, всички се насладят на красотата му.

В САЙТА ВЕЧЕ ИМА ПУБЛИКУВАН МАТЕРИАЛ ЗА ПОСЕТЕНО ОТ ВАС ИНТЕРЕСНО МЯСТО ИЛИ ОБЕКТ?

Това не е проблем! И не трябва ни най-малко да ви смущава! Може да добавите още един – свой материал, за същото място или обект. Особено ако сте направили качествени и стойностни снимки и ще дадете повече, по-добра и полезна информация за него.

КАК ДА ДОБАВЯ МАТЕРИАЛ?

За да добавите материал е необходимо да си направите потребителска регистрация в портала – да създадете свой личен профил. След като влезете в сайта със своето име и парола отидете на меню Профил, след което, от падащото меню, изберете Моите материали -> добави.

АДРЕСИ НА ВАШИТЕ МАТЕРИАЛИ

За всеки един материал, място, GPS файл или каквото и да е, може да се зададе URL адрес, чрез който ще бъде видим и достъпен. Този URL адрес става подадрес на вашият профил. Т.е. ако адресът на вашият профил е иван, то материалът, на който сте задали адрес кратък-разказ ще бъде видим и достъпен на адрес http://bulgariantourist.com/иван/кратък-разказ. Така дори някой друг потребител да си е именувал материала по същият начин, той няма да ви пречи, тъй като ще бъде в неговото профилно адресно пространство.

ИКОНКА И ЗАГЛАВИЕ НА МАТЕРИАЛА

След като зададете URL адрес на материала изберете най-подходящата за него икона от всички налични в списъка. Когато застанете с курсора над дадена икона се появява надпис за какво се отнася тя. Това ще ви улесни да направите най-правилния избор. Когато изберете подходящата иконка попълнете полето Заглавие.Старайте се да изберете максимално късо заглавие за вашия материал.

ТЕКСТ

Под полето заглавие се намира полето Текст. В него разположете съдържанието на вашия материал. За улеснение може да използвате добавените към това поле функции – шрифтове, стилове, вмъкване на снимки, връзки, таблици, символи и др.

ДОБАВЯНЕ НА ВИДЕО И GPS МАРШРУТ

Под текстовото поле следват Видео URL и GPS маршрут. Ако имате качено видео в YouTube, което е във връзка с материала, копирайте адреса и по поставете в това поле. Ако желаете може да качите и GPS следа (track) от личния си компютър като използвайте бутона добави в полето GPS маршрут.

КАТЕГОРИИ

В колкото повече категории попада вашият материал, толкова по-лесно ще бъде намерен и ще е по-четен. За целта, от падащото меню избери и добави, добавете подходящите за него категории.

ФОТОГАЛЕРИЯ

Снимките най-добре онагледяват написаното от вас. Затова създайте фотогалерия към своя матерал като използвате бутоните Избери картинка от качените и налични в Мои снимки или Избор на файлове от личния компютър. Фотосите които използвате – вмъкнали сте, в текстовата част на материала може да премахнете от галерията със снимки.

КАРТА

За да укажете на картата описаният от вас обект или място – с точните координати, или пък да го премахнете, използвайте бутоните редактирай карта или премахни карта. С десния клавиш на мишката слагате маркер върху картата. Ако трябва да го коригирате, натиснете пак и ще се премести. Приближаването, отдалечаването и местенето на картата стават с мишката или с бутоните.

Публикуване

Всеки един материал, място, GPS файл или каквото и да е по сайта трябва да бъде публикувано преди да стане достъпно на вашият профил. Ако не го публикувате то просто няма да бъде видимо никъде. В списъка „Моите материали“ ще се вижда червеното бутонче непубликувано. Така, докато го пишете и редактирате, няма да се вижда. Веднъж, сигурни, че това е крайният вариант, можете да го публикувате като натиснете върху бутончето непубликувано. И обратно, ако желаете да свалите публикацията, можете да го направите обратно по същият начин.

Веднъж публикувано от вас, то попада във видимостта на администраторите на сайта, които след прочит и одобрение ще го направят видимо и достъпно в съответните категории.

Български турист © 2014-2024
За нас | Връзка с нас