Търси

Пирин - пътеводител

Дата на издаване: 2017
Издателство: ИК Джангалица
Автор: Николай Даутов
език: български
страници: 264
предлаганият продукт е: нов
цена: 22.00 лв
Съобщение до продавача

  „Пирин – пътеводител“ включва най-подробни описания на всички основни, а също и на някои по-малко популярни, туристически. Те са придружени от информация за времето, необходимо за тяхното преминаване, цвета на маркировката, която трябва да се следи, и денивелацията, която трябва да се преодолее. Читателите ще открият и изчерпателни данни, включително и любопитни факти, за изградените в планината туристически хижи и заслони.

  Книгата дава и сведения за историята и географията на населените места и местности, от които започват, в които завършват и през които минават описаните маршрути. А също и информация за най-интересните обекти и забележителности в тях (музеи, храмове, паметници, вековни дървета, интересни сгради и др.), които си заслужава да се посетят и видят.

  В помощ на използващите пътеводителя са и приложените 33 цветни карти и 42 графични профили на основните описани маршрути. За по-голямо улеснение те са номерирани. В началото на всеки маршрут се дава информация за това кои от приложените профили и карти могат да се използват по време на прехода.

  Приложените в „Пирин – пътеводител“ профили на маршрути са иновативни – без аналог в нашите пътеводители. Картите, в мащаб 1:50 000, за специално адаптирани от BGMountains.

  Книгата съдържа много неща, които няма да намерите в други пътеводители. Например маршрути от и към хижите „Загаза“ и „Мочарата“, от и към селата Кремен, Мосомище и Златолист; маршрути до крепостите Калята и Ситан кале; до върховете Кременски, Човеко и др.

  В „Пирин – пътеводител“ ще откриете актуални и детайлни описания на немаркирани маршрути, както до много известни и желани върхове, така и до малко посещавани места: местността Байова дупка; връх Вихрен по Джамджиев рид; върховете Василашки чукар и Тодорка; Газейските езера; гребенът на Ушиците и Стражите; върховете Безбог, Полежан, Десилица и Каймакчал; езерата Плеше и местността Суите гьолове; Десилишкия циркус; върховете Момини двори и Джангал; Рибните, Кременските, Каменишките, Брезнишките и Корнишките езера; върховете Ореляк, Свещник, Ушите и Св. Дух; върховете Хлевен, Бойков, Стефанов, Кельо, Голена, Зъбът, Яловарника и гребена Куклите; върховете около хижа „Тевно езеро“ (Каменица, Малка Каменица, Кралев двор, Валявишки чукар); гребенът Караулите и върховете Бъндеришки чуки, Спанополски чукар, Гергийца и Синаница; Влахинските езера; върховете Албутин, Каменички, Даутов, Пирин. И още много други.

Бележки

  Kоричната цена на пътеводителя е 22 лв., а обемът - 264 страници. Книгата е с отлична изработка и дизайн. Кориците са твърди – семпли и стилно оформени. Печатните коли са шити и залепени с текстилна лента. Хартията е с високо качество. Текстът е подреден в две колони. Снимките, с пояснителен текст към тях, са поставени на подходящите места.

Как да поръчаме

Търговски обекти, в които може да закупите "Пирин-пътеводител"

град София

град Гоце Делчев

село Огняново

град Банско

гр. Разлог

Пирин планина

  • Хижа "Попови ливади"
Български турист © 2014-2024
За нас | Връзка с нас
Чатът на БГ Турист
×
с автор: Николай Даутов
информация за този чат